31 maart 2013

Lekker ontspannen(je voelt het ook)

Vraag jezelf eens af, voel ik me ontspannen? Heel vaak zit je achter je scherm helemaal gespannen. Focus je aandacht eens op je linkervoet. Heel goed. En nu naar je rechterarm. Precies zoals dat. Merk je dat je schouders wat gespannen zijn? Dat je nek stijf aanvoelt. Dat je gebogen in je stoel zit, naar voren leunend richting het scherm. Misschien merk je wel dat die duim aan het bewegen is.

Als je dat allemaal opmerkt ben je bewust bezig. Bewust zijn betekend dat je kijkt, hoort en voelt wat er allemaal om je heen gebeurd. Maar misschien nog belangrijker is dat je ziet, hoort en voelt wat er binnen in jou lichaam gebeurd. Bewustwording is ontspanning.

Er zijn veel manieren om te ontspannen en voor iedereen is ontspanning weer anders. Dat geldt voor veel dingen ook. Neem nou bijvoorbeeld "vakanties" Op vakanties kunnen mensen zich prima ontspannen. Maar meestal in de meeste gevallen geeft vakanties voor het vertrek nogal stress. Alles behalve ontspanning dus.

Er zijn mensen die kunnen zich prima ontspannen wanneer ze een goed boek lezen. En voor de ander betekend ontspanning weer lekker op een terrasje zitten. Vlakbij de zee of boulevard. Heerlijk kijken naar alle mensen die voorbij lopen, langzaam zak je weg in gedachten over alle dingen die je nog gaat doen. Alle leuke dingen die ontspanning geven.

Dit is wel een leuke oefening, kost misschien 1-2 minuutjes. Maar je merkt als je dit gewoon lekker doet dat je je helemaal kan ontspannen en dat is heerlijk.

Nadat je dit hebt gelezen doe het gewoon eens, voor de lol.

Denk eens aan een moment, een herinnering waar je helemaal ontspannen was. Helemaal lekker op je gemak. En sluit je ogen eens en zie wat je daar zag, hoor wat je daar hoorde(links, rechts, van achteren en voren) en voel eens...wat je daar voelde. En stap er maar helemaal in. En beleef alles daar weer opnieuw en merk hoe je lichaam daar op reageert. 

Het Effect??------>



Geen opmerkingen:

Een reactie posten